Více se dozvíte v následujícím e-mailu.  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bakaláři logo

S ohledem na současný vývoj onemocnění COVID-19 vydalo Ministerstvo zdravotnictví nové mimořádné opatření č. j. MZDR 14600/2021-25/MIN/KAN, které se dotýká škol. Na základě tohoto nařízení dochází od 3. ledna 2022 ke změnám v hlášení pozitivních osob na onemocnění COVID-19 a způsobu předávání dat o možných kontaktech.
Jak naplnit nové opatření v Bakalářích?

V rámci velmi omezeného času během vánočních svátků jsme se snažili všechny změny zapracovat do systému Bakaláři tak, abychom vám v co největší míře usnadnili naplnění tohoto opatření. V následujícím textu uvádíme přehled nejdůležitějších funkčností, které k tomuto účelu můžete využít.
Hlášení pozitivně testovaných žáků

Pokud u některého žáka byl v rámci pravidelného preventivního antigenního testování zjištěn výskyt onemocnění, je škola povinna o tomto informovat hygienickou stanici.

V desktopové verzi Evidence systému Bakaláři (v nabídce Data - Covid testování) evidujeme testování jednotlivých žáků včetně výsledků. Pokud má nějaký žák či učitel pozitivní výsledek, při ukončení dialogu jsme automaticky vyzváni, zda chceme vygenerovat soubor pro hlášení pozitivně testovaných určený pro hygienickou stanici. 
Hlášení žáků a učitelů, kteří přišli do kontaktu s pozitivně testovaným žákem

Pokud u některého žáka bylo PCR testem potvrzeno onemocnění COVID-19, je škola povinna hygienické stanici předat seznam osob, které byly identifikovány a vyhodnoceny jako epidemiologicky významný kontakt.

Pokud na škole využíváte rozvrh hodin a elektronickou třídní knihu, je trasování osob, které přišly v posledních dnech do kontaktu s COVID-19 pozitivní osobou, velmi jednoduché. 
Spusťte desktopový modul Třídní kniha z pohledu příslušné třídy nebo celé školy. V nabídce Tisky - Ostatní sestavy zvolte Přehled kontaktů s daným žákem.
V parametrech sestavy vyberte daného žáka, zvolte požadované období pro trasování kontaktů a výstup do csv souboru. 
V případě, že na škole rozvrh hodin a elektronickou třídní knihu nepoužíváte, můžete použít sestavu z následujícího odstavce. Žáky však do výstupu musíte vybrat ručně.
Podklady pro screeningové testování žáků v ohnisku nákazy

Na základě epidemiologického šetření může hygienická stanice rozhodnout o provedení preventivního screeningového testování. I v takovém případě je na základě domluvy s hygieniky škola povinna poskytnout seznam osob do tohoto testování zařazených.

Požadovaný výstup si vytvoříme v desktopové verzi Evidence, kde v menu zvolíme Data - Export dat pro Covid Forms App. V zobrazeném dialogu vybereme žáky či případně i učitele, kteří mají být v požadovaném seznamu. Pak již stačí stisknout tlačítko pro export dat.
Toto je jen stručný přehled nových funkcí v systému Bakaláři. Více se dozvíte v nápovědě systému Bakaláři.
Aktualizujte systém Bakaláři

Aby vše fungovalo, jak má, nezapomeňte provést aktualizaci systému. 
V
 současné době doporučujeme provádět aktualizaci častěji než obvykle. Požadavky na vás se poměrně často mění a my se snažíme úpravami v systému vám co nejdříve vyjít vstříc.
Máte-li nějaké dotazy, neváhejte a ozvěte se nám na e-mailovou adresu podpora@bakalari.czpřípadně zavolejte na telefonní číslo 466 566 982.
Chcete dostávat novinky, tipy a vše zajímavé o Bakalářích přímo do vašeho e-mailu?

Klikněte na následující odkaz a vyplňte požadované údaje. Na zadanou adresu vám odešleme ověřovací e-mail, který pak jedním kliknutím potvrdíte. Z odběru se samozřejmě můžete následně kdykoliv odhlásit.
Bakaláři - logo
Nejrozšířenější školní systém v České republice, který už přes 30 let pomáhá školám
zvládat každodenní administrativu i komunikaci mezi školou a rodinou.
facebook facebook web e-mail