Více se dozvíte v následujícím e-mailu.  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bakaláři logo

Vážení uživatelé systému Bakaláři,

do nového školního roku vám přinášíme další várku vylepšení, především dvě velké novinky: zbrusu nový modul Plán akcí ve webové aplikaci a zjednodušení práce se zapomenutým heslem.
Plán akcí
Plán akcí teď můžete pohodlně obsluhovat z webové aplikace systému Bakaláři. Nejenže budete mít všechny školní akce přehledně na jednom místě, zároveň je zde můžete zakládat či spravovat.

Díky tomu jednoduše naplánujete jakoukoliv akci, vyberete účastníky z řad učitelů, tříd nebo žáků, přiřadíte pedagogický dohled a zvolíte místo (třídu) konání. Na závěr můžete všem e-mailem zaslat oznámení o chystané akci. Plán akcí je samozřejmě napojen na modul Suplování.

Podívejte se na videoprůvodce a seznamte se s novou verzí Plánu akcí systému Bakaláři.
Před zahájením práce s novým modulem je potřeba převést dosavadní data ze starého, desktopového Plánu akcí. Po převodu zde všechny historické akce zůstanou k náhledu v režimu „ke čtení“. Veškeré nastavení oprávnění k Plánu akcí se provádí ve webové aplikaci přímo v novém modulu.

Upozornění: Převod může spustit pouze uživatel s právy ředitelství.
Zapomenuté heslo
Častou připomínkou uživatelů našich aplikací je složité přihlašování v momentě, kdy přihlašovací údaje zapomenou.
Zaměřili jsme se na samotný technický proces zasílání obnovovacích údajů. Doposud bylo zapotřebí, aby škola:
  1. měla zprovozněný SMTP server,
  2. měla pro uživatele zapnutou funkčnost zasílání zapomenutého hesla.
Mnoho škol však nemá SMTP server zprovozněný. Přinášíme možnost, jak situaci řešit. Chceme zjednodušit celý proces a odebrat vám velkou část administrativy. Provoz SMTP serveru jsme tedy vzali na sebeSlužba je pro vás zdarma.
Vám stačí už jen nastavit bod 2 a uživatelé mohou funkci spolehlivě používat. Funkci musíte aktivně povolit v nastavení aplikace. Pokud to neuděláte, aplikace se dále bude chovat dle vašeho nastavení.

Pozor! Tato služba se nevztahuje na notifikace v Komens.

Pokud tuto funkci již nastavenou máte a využíváte vlastní SMTP server, nic se pro vás nemění a i nadále je řízení této funkčnosti plně ve vaší kompetenci.
Evidenční část Matriky
Dle nových požadavků MŠMT umožňujeme v desktopové i webové aplikaci na kartě žáka evidovat spádovost.
Zobrazení plánované klasifikace
Pokud je zadána plánovaná klasifikace, v rozvrhu se u dané hodiny zobrazí ikona „K“.
V případě, že budete mít jakékoli otázky či narazíte na nejasnosti, neváhejte nás kontaktovat na e-mailové adrese podpora@bakalari.cz nebo nám zavolat na telefonní číslo 466 566 982.
S přáním hezkého dne,

Váš tým Bakaláři
Chcete dostávat novinky, tipy a vše zajímavé o Bakalářích přímo do vašeho e-mailu?

Klikněte na následující odkaz a vyplňte požadované údaje. Na zadanou adresu vám odešleme ověřovací e-mail, který pak jedním kliknutím potvrdíte. Z odběru se samozřejmě můžete následně kdykoliv odhlásit.
Bakaláři - logo
Nejrozšířenější školní systém v České republice, který už přes 30 let pomáhá školám
zvládat každodenní administrativu i komunikaci mezi školou a rodinou.
facebook facebook web e-mail