Více se dozvíte v následujícím e-mailu.  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bakaláři logo

Vážení uživatelé,

posíláme vám novinky v oblasti přijímacího řízení na střední školy, které jsme připravili v návaznosti na aktuální informace. Níže uvedené pokyny se týkají primárně práce s přihláškami na základních školách.
Přihláška
Informace z MŠMT
V případě, že zákonní zástupci nemohou podat přihlášku elektronicky s ověřenou identitou, mohou se obrátit na výchovného poradce, třídního učitele či jiného zaměstnance základní školy a požádat jej o pomoc s vyplněním přihlášky prostřednictvím systému nebo s vyplněním listinného tiskopisu.

Bakaláři doporučují: Pro podání přihlášky využijte systém DIPSY a to ideálně formou plně elektronickou nebo alespoň formou hybridní, tedy vyplněním přihlášky v systému DIPSY a jejím následném vytištění.
Jak v aplikaci Bakaláři vygenerovat přihlášku
Generování bude probíhat z Evidence Sestavy  Další sestavy Přihláška na SŠ, VOŠ, VŠ, nást.  Přihláška ke vzdělávání ve střední škole (2024).
TIP: Přihláška na všechny školy, na které se žák hlásí, bude stejná. Školy/obory na škole budou řazeny dle priority uvedené na kartě žáka, na záložce Matrika – Následné vzdělávání.
Potvrzení pro doložení prospěchu ze základní školy
Informace z MŠMT
Dle zákona stačí doložení prospěchu jakoukoliv formou, lze tedy přiložit prostou fotografii nebo sken vysvědčení. Zároveň je možné i doložení jiným způsobem, např. potvrzením od základní školy s QR kódem.

Bakaláři doporučují: Pro jednodušší předávání dat mezi ZŠ a SŠ vygenerujte sestavu Hodnocení na vysvědčení z předchozího vzdělávání ze systému Bakaláři.

QR kód, který je součástí této sestavy, zajistí snadné a bezchybné předání dat SŠ, bez nutnosti ručního přepisování.
Jak v aplikaci Bakaláři vygenerovat potvrzení o prospěchu
Generování bude probíhat na upraveném formuláři Evidence  Sestavy  Další sestavy Přihláška na SŠ, VOŠ, VŠ, nást.  Hodnocení na vysvědčení (2024).
Parametry pro generování tiskové sestavy jsou načítány automaticky dle vybrané tiskové sestavy.

Formulář bude možné vyvolat i z karty žáka, jak tomu bylo doposud.

TIP: Před generováním podkladů pro klasifikaci je nutné nastavit správné párování předmětů do sdíleného číselníku předmětů pro snadné zpracování klasifikace středními školami. Přesný postup najdete v naší nápovědě.
Informace z Unie školských asociací
Po společné schůzce se zástupci Unie školských asociací ČR CZESHA pro ředitele základních škol a uchazeče o studium na středních školách, přidáváme jejich doporučení:

V souvislosti se změnou způsobu podání přihlášek ke studiu na středních školách prosíme ředitele základních škol o spolupráci a předání následujících informací rodičům žáků.

  1. Pro bezproblémový průběh podání přihlášky doporučujeme využít systému DIPSY a to ideálně formou plně elektronickou (např. s využitím bankovní identity), anebo alespoň formou hybridní, tedy vyplněním přihlášky v systému DIPSY a jejím následným vytištěním.
  2. Jako problematické z hlediska kapacitních možností středních škol a možné chybovosti při přepisu vidíme podání ručně vyplněné papírové přihlášky.
  3. Pokud budou základní školy tisknout přehledy hodnocení (prospěchu) svých žáků, prosíme i o vytištění QR kódu pro následný převod údajů do informačních systémů středních škol, pokud to program umožňuje.
  4. S ohledem na objem digitálně předávaných dat doporučujeme všechny elektronicky vkládané přílohy vkládat ve formátu pdf.
Webinář o změnách v aplikaci pro učitele a vedení ZŠ
S ohledem na množství změn, které základní školy v oblasti přijímacích zkoušek na střední školy čekají, jsme pro vás připravili bezplatný webinář, na kterém vás seznámíme se sestavami a změnami v generování QR kódu.

Webinář se bude konat 24. 1. 2024 od 15:00 do 15:30. Můžete se na něj přihlásit zde:

CHCI NA WEBINÁŘ


Děkujeme za trpělivost. Na všechny nové informace se snažíme pružně reagovat, abychom vám přechod na nový systém přijímacího řízení co nejvíc usnadnili.

V případě, že budete mít jakékoli otázky, neváhejte nás kontaktovat na e-mailové adrese podpora@bakalari.cz nebo nám zavolat na telefonní číslo 466 566 982.
S přáním hezkého dne,
Váš tým Bakaláři
Chcete dostávat novinky, tipy a vše zajímavé o Bakalářích přímo do vašeho e-mailu?

Klikněte na následující odkaz a vyplňte požadované údaje. Na zadanou adresu vám odešleme ověřovací e-mail, který pak jedním kliknutím potvrdíte. Z odběru se samozřejmě můžete následně kdykoliv odhlásit.
Bakaláři - logo
Nejrozšířenější školní systém v České republice,
který už přes 30 let pomáhá školám
zvládat každodenní administrativu i komunikaci mezi školou a rodinou.
facebook facebook web e-mail